En ret (indsæt cool hip hop-slang for cool) mail

“Hiphopsamlingen” var alt, der stod i emnefeltet på en e-mail, jeg modtog i starten af året. Det viste sig at være en virkelig fed*  og meget overraskende* mail. Der stod, at jeg var udvalgt af et dommerpanel af unge mennesker i alderen 16-24 år fra hele landet til at være med i en dansk Hiphopsamling. I samarbejde med RAPOLITICS har de lavet Danmarks første hiphopsamling her i 2018. Samlingen rummer værker fra den danske hiphop kultur og afspejler fem temaer, som de unge finder vigtige i dag.

Om hiphopsamlingen

“Formålet med Hiphopsamlingen er at vise hvordan dansk hiphop kan bruges som talerør, at få unge til at diskutere og reflektere over relevante samfunds tematikker, samt at inspirere unge til selv at danne holdninger og blive aktive kulturskabere.”

Dommerpanelet har over længere tid nørdet danske tekster, sange og billeder, for derefter nøje at udvælge 41 værker, der falder i en af kategorierne: FRIRUM, SKABERTRANG, MØDESTEDER, FEMINISME og OPBRÅB.
Min tekst Gækkebrev til kommunen er et af de udvalgte værker i kategorien OPRÅB, og hele begrundelsen kan du læse på Hiphopsamlingens hjemmeside.

Gammel eller gangsta?

“Sara Hauge er alt andet end gangsta-sej, men hendes tekst udpeger og afslører de underliggende samfundsmæssige strukturer, der styrer hendes og de andre “fastklemtes” virkelighed. Billedsproget og de eksplosive sammenstillinger i hendes digte råber på revolution og forandring.”

… og selvom jeg elsker rap og de mange eminente* rimsmede, der findes i den del af musikkens verden, så må jeg nok indrømme, at jeg er enig med de unge mennesker. Jeg er sgu* ikke super gangsta, og netop derfor blev jeg overrasket* og måske også derfor ekstra ekstra stolt* over at være udvalgt til denne samling. Jeg synes også, at det viser en ekstrem favnenede tilgang fra de unges side. Hiphopsamlingen har stor diversitet i kunstnere og værker og griber ud i stedet for at lukke sig inde i en mere fastlåst og firkantet definition af hip hop.

Jeg føler mig lige pludselig ikke så gammel, når jeg kan ramme et hold raplyttende og rimvante unge. Men på den anden side så kender retfærdighedssans og revolutionserkendelse nok ingen alder … hehe

Hiphopsamlingen

Billedet er lånt fra Hiphopsamlingens hjemmeside, og alt kredit tilfalder dem.

Tag et kig

Jeg vil anbefale alle at kigge rundt inde på siden og udforske temaerne og de udvalgte værker/kunstnere.  Der er tydeligvis lagt et stort stykke arbejde i projektet, og når jeg ser hvem og hvad, der ellers er udvalgt, så er jeg sgu rimelig stolt* over, at dommerpanelets ører er faldet over mig, og endnu mere stolt over at de endte med at vælge mit digt ind i Hiphopsamlingen.

Hvis du er interesseret i at læse andre medieomtaler af mig så kig her

*Alle ordene med stjerne og sikkert flere illustrerer, hvor utrolig lidt hip hop jeg er, og hvor få seje* slangord jeg kender.