Hjemvendt

I midten af det groteske billede, af en kvindekrop formet som en fed gammel stakkel, sidder en teen spirit og har aldrende fantasier om dybe render i de dengang tynde arme. Hun er ej alene men heller ikke besøgt, hun er der, hvor diverse tankerækker bliver opmagasineret for senere at blive glemt. Den lille pige, der med rystende hånd tænder cigaretten med svovlstikkerne, hun ønsker i dette øjeblik at blive til sit spejlbillede. For kun i refleksionen af det hele forstår hun, hvem hun er.

Det tarvelige apparatur af en dunkende maskinel enhed driver gæk med hendes fandenivoldske tenderen til tomrum. Det sidder i hver en muskel, der bevæger sig, og med små stød aktiverer det endorfiner, der spreder sig i det levn fra fortiden, hun kalder mig.

Det er et farligt spil, hvor hun knap nok ved, hvordan man laver hattrick. Hun er værtskrop for diverse endorfiner, der smeltende synger i singularis. Kun her i mellem det dvælende mørke og morgensøvnen drivende ned af kinderne, kun her ved hun, hvad det er, hun laver.

For en gangs skyld er hun bevidst om, hvor hun skal være, og hvilken skælmsk mine der skal males i hendes tidsbidte rynker. For selv i vågen tilstand er dette alt andet end et usmageligt mareridt. Det er her – midt i nuheden – at hun til hver en tid vil placere sit jordiske kadaver og trygt overlade sine forventninger til nogle andre.

Hun vil slikke hvert et minut tørt, til hendes tunge bliver ru, og når tidevandet ikke længere skvulper op ad hendes tørre ben, vil hun stadig mærke bølgerne pible gennem mine fingre, til evigt eksempel på at hun ikke har forvildet sig ud på en dunkel sidegade til strøget.

Hun vil læse Søren Ulrik Thomsen højt, mens hun sover, for kun der tør hun istemme hans liderlige fantasier og fortælle, hvad hendes spjæt betyder.

Hun hviler i en tyngende tung tilstand, og selv det kolde lys fra hendes computer lægger sig i glødende folder i hendes ansigt. Med fantasier drivende ned ad væggen, lægger hun sig under tæppet, og udvælger et af sine åndedrag, som hun holder, indtil søvnen overtager dagen. 

 

Hjemvendt